Zaručené tipy, jak se zbavit nepříjemného česnekového zápachu
Léčivé účinky česneku jsou nesporné. Vždyť je to přírodní antibiotikum a antioxidant, který výrazně posiluje imunitu. Měli bychom ho proto konzumovat co nejčastěji, avšak zároveň je třeba dávat pozor na následky v podobě zápachu, který s sebou česnek přináší.
Pokud tedy nechcete způsobit pohromu mezi kolegy v kanceláři či na první schůzce, měli byste si osvojit rady, jak zabojovat proti česnekovému aroma, vycházejícímu z vašich úst. Podívejte se na pár tipů, jak se česnekového zápachu lehce zbavit.
Citron
Za tu chvilku, zkřivení úst od jeho kyselosti to přece stojí, no ne? Žvýkejte chvíli plátek citronu. Stejně si můžete ústa vypláchnout i čerstvou citrónovou šťávou.
Čokoláda
Aby z vás česnek nebyl cítit, dopřejte si po jeho konzumaci kousek hořké čokolády. Ideální je nekousat ji, ale nechat rozpustit na jazyku.
Hořčice
Hořčice je opravdu univerzální všelék, ale věděli jste, že vás dokáže zbavit i česnekového dechu? Jako v případě čokolády, i hořčici si chvilku podržte na jazyku, respektive poválejte v ústech a vyplivněte.
Jablko
Jablko v sobě ukrývá takzvané polyfenoly, které síru, nacházející se v česneku, účinně rozpouštějí. Stačí jedno a zápach bude téměř neznatelný.
Kávové zrnko
Zkuste rozkousat kávové zrno a česnekové aroma ve vašich ústech ztratí na síle. Totéž se stane i po vypití silné turecké kávy.
Hřebíček
Žvýkání hřebíčku je jedna z nejstarších a nejvyužívanějších babských rad, pokud jde o zbavení se česnekového aroma. Jak na naše tělo hřebíček ještě působí? O jeho magických účincích jsme psali zde.
Mléko
Jde o jeden z nejosvědčenějších tipů, jak se zbavit česnekového dechu. Jednoduše se napijte mléka, teplého nebo studeného, je to jen na vás. A pokud mléko není váš šálek kávy, stejně vám poslouží i bílý jogurt.
Petrželka
Žvýkejte ji jako žvýkačku a uvidíte, že si brzy ani nevzpomenete, že jste nějaký česnek jedli.
Mimochodem, věděli jste, že česnek neovlivní jen váš dech, ale je ho cítit i z pokožky? Za jeho specifické a intenzivní aroma může vysoký obsah sirných složek, především alicinu. Zápach česneku v kuchyni nebo obecně v domácnosti můžete efektivně potlačit například pomerančovým či citronovým esenciálním olejem. Znáte černý česnek? Více o něm si přečtěte v jiném článku.


