|  Styl
čt 24. dubna, svátek má Jiří, zítra Marek
Recepty
Nebezpečně dobrý jablečník si vaše rodina určitě zamiluje! /  Internet

Nevíte co s jablky? Upečte si Nebezpečně dobrý jablečník!

30. října 2016 | 08:10
 4   0   /  pop
Úroda jablek občas zaskočí mnoho z nás a pak hledáme recepty, jak jablka zpracovat. Pokud nemáte chuť na klasický jablečný štrůdl, zkuste tento recept, který je už podle svého názvu -Nebezpečně dobrý jablečník- naprosto úžasný!
Nebezpečně dobrý jablečník má jen jednu nevýhodu. Vaší rodině bude tak chutnat, že se po něm okamžitě zapráší a dost možná budete muset upéct další várku.

Ingredience:
4 vejce
100 g cukr moučka
vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
čokoláda

Náplň:
3 vanilkové pudinky
½ l mléka
2 zakysané smetany(celkem 500 g)

Postup:
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka, zalijeme těstem a dáme péct při 220ºC. Těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Pokud těsto není moc vysoké, příště udělám těsto z 1½ dávky a 1 kg jablek. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře. Pak je potřeme náplní. Náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku. Nakonec upravíme nastrouhanou čokoládou, posypeme kakaem, skořicí nebo polijeme polevou dle chuti.
Nejčtenější články
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu