|  Styl
st 11. června, svátek má Bruno, zítra Antonie
Recepty
Nebezpečně dobrý jablečník si vaše rodina určitě zamiluje! /  Internet

Nevíte co s jablky? Upečte si Nebezpečně dobrý jablečník!

30. října 2016 | 08:10
 4   0   /  pop
Úroda jablek občas zaskočí mnoho z nás a pak hledáme recepty, jak jablka zpracovat. Pokud nemáte chuť na klasický jablečný štrůdl, zkuste tento recept, který je už podle svého názvu -Nebezpečně dobrý jablečník- naprosto úžasný!
Nebezpečně dobrý jablečník má jen jednu nevýhodu. Vaší rodině bude tak chutnat, že se po něm okamžitě zapráší a dost možná budete muset upéct další várku.

Ingredience:
4 vejce
100 g cukr moučka
vanilkový cukr
6 lžic vlažné vody
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
750 g nastrouhaných jablek
2 vanilkové cukry
mletá skořice
čokoláda

Náplň:
3 vanilkové pudinky
½ l mléka
2 zakysané smetany(celkem 500 g)

Postup:
Plech vyložíme alobalem, nasypeme vanilkový cukr, skořici, nastrouhaná jablka, zalijeme těstem a dáme péct při 220ºC. Těsto - ušleháme vejce s cukrem, přidáme vlažnou vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva. Pokud těsto není moc vysoké, příště udělám těsto z 1½ dávky a 1 kg jablek. Po upečení plech obrátíme a jablka jsou nahoře. Pak je potřeme náplní. Náplň - uvaříme 3 pudinky v 500 ml mléka, necháme mírně vychladnout a do mírně teplého zašleháme zakysanou šlehačku. Nakonec upravíme nastrouhanou čokoládou, posypeme kakaem, skořicí nebo polijeme polevou dle chuti.
Nejčtenější články
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Zemi zasáhla velmi silná geomagnetická bouře spojená se sluneční erupcí
Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v oblasti elektromobility
Další články
Zavřít reklamu