|  Styl
čt 24. dubna, svátek má Jiří, zítra Marek
Ostatní
📷
+ 4
Skořice je vynikajícím hnojivem a stimulantem růstu rostlin /  Shutterstock

Nevšední využití skořice. Dokáže věci, o kterých jste dosud vůbec netušili

13. června 2017 | 09:30
 159   9   /  mot
Skořice je v první řadě koření s velmi příjemnou vůní, které si oblíbili lidé po celém světě. Dokáže ale spoustu dalších věcí, o kterých jste možná neměli ani tušení.

Že se skořice hodí do nejrůznějších dezertů, kořeněných druhů chleba a dortů, ví asi každý. Že má skořice skvělé účinky na mnoho chorob a vhodná je i na hubnutí, se také ví. Skořicový krém se hodí i na strie a zpevnění kůže, neboť je prokázáno, že skořice umí regenerovat tkáně, zlepšovat celkový metabolismus buněk a urychlovat látkovou výměnu.

Ale slyšeli jste někdy o tom, že můžete skořici využít při pěstování květin a jejich přesazování? Je je to možné? Skořice je totiž vynikajícím hnojivem a stimulantem růstu rostlin.  Budete mile překvapeni výsledky, které se dostaví do několika dní.

Jak skořici používat právě při pěstování rostlin?

  • Pokud jste při přesazování rostliny poškodili kořeny, tak jednoduše nasypte do květináče trochu skořice. Má dezinfekční účinky a díky tomu pomáhá rostlině lépe zakořenit.
  • Pokud chcete urychlit růst rostliny, tak jednoduše posypte listy rostliny trochou skořice.
  • Skořice také chrání proti škůdcům, jako jsou například mravenci. Staří přidat 1 lžičku do květináče a rostlina bude chráněna před invazí škůdců.
  • Vůně skořice navíc stimuluje mozek, pokud tedy přidáte do květináče skořici. Budete se v místnosti cítit lépe a během dne budete více aktivní.

Jak sami vidíte, přidávat skořici do květináče má spoustu výhod a určitě to stojí za vyzkoušení.

Prohlédnout galerii
📷
4
Nejčtenější články
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu