|  Styl
čt 24. dubna, svátek má Jiří, zítra Marek
Recepty
📷
+ 1
Vanilkové rohlíčky, které překrásně provoní váš domov /  Depositphotos

Nejkřehčí vanilkové rohlíčky, které se vám rozplynou na jazyku

19. prosince 2019 | 14:18
 0   0   /  max
Co by to bylo za Vánoce bez voňavých vanilkových rohlíčků? Ještě jste je neupekli? Zkuste rohlíčky podle našeho receptu. Jsou tak křehké, že se vám přímo rozplynou na jazyku.

Recept na vanilkové rohlíčky má snad každá rodina svůj. Některé se liší více, některé méně. Každopádně klasika mezi cukrovím by vám na štědrovečerní tabuli určitě neměla chybět. 

Ingredience:

Na těsto

  • 480 g hladké mouky
  • 360 g másla
  • 240 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • ČL pravé vanilky

Na obalení

  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr
  • pravá vanilka

Postup přípravy

Smícháme hladkou mouku, moučkový cukr, namleté vlašské ořechy, nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě, přidáme žloutky a pravou vanilku a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň dvě hodiny odležet.

Z těsta tvarujeme rohlíčky. Rohlíčky se vám budou dělat lépe, když si z těsta vždy kousek odeberete, vyválíte dlouhý váleček, který si nakrájíte na stejné menší kousíčky, ze kterých ohýbejte rohlíčky.

Rohlíčky klademe na pečicím papírem vyložený plech, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 až 180 °C, dokud nejsou rohlíčky zezpodu trošku nazlátlé. Navrchu musí zůstat svělé! Raději je bedlivě hlídejte a dobu pečení si upravte podle zkušeností s vaší troubou. 

Po upečení rohlíčky nechte chvilku zchladnout a potom je ještě teplé obalujte v moučkovém cukru s vanilkou. Dále čtěte: Bojíte se nezdravého vánočního přejídání? Prozradíme vám fígl, jak se mu lze vyhnout.

Prohlédnout galerii
📷
1
Nejčtenější články
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu