|  Styl
pá 25. dubna, svátek má Marek, zítra Oto
Ostatní
📷
+ 4
Žvýkání je zlozvyk, který může stát za vaším nechtěným přibíráním /  Shutterstock

Nevinná drobnost, kvůli které většina lidí a přibírá na váze

07. září 2019 | 09:35
 0   0   /  mot
Vaši hmotnost ovlivňuje hned několik faktorů. To, že přibíráte, nemusí být automaticky spojeno s jídlem, ale se zlozvykem, který zpomaluje vaše trávení. Víte, co může stát za nechtěným tloustnutím?

Pokud patříte k lidem, kteří nedají bez žvýkačky ani ránu, a hlavně to s jejím používáním přeháníte, nedivte se, že se to v konečném důsledku odrazí i na vaší hmotnosti.

Žvýkání žvýkačky

I taková nevinná drobnost, jakou je žvýkačka, může být jednou z příčin zpomaleného trávení a následného přibírání. Právě proto není nejvhodnější používat ji během dne a ve velkých dávkách. Žvýkačka totiž obsahuje umělá sladidla, na která organismus reaguje podobně jako na cukr. Konzumací žvýkačky tělo začíná zvyšovat produkci inzulínu stejně jako při konzumaci cukru.

Citlivost receptorů, které reagují na inzulín, se snižuje a po dlouhodobém užívání žvýkaček tělo už nedokáže účinně reagovat, což se v konečném důsledku odrazí na ukládání cukrů v podobě podkožního tuku.

Co nadměrné žvýkání způsobuje?

  • zvýšenou chuť k jídlu
  • nadýmání, bolesti žaludku
  • poškození zubní skloviny
  • bolesti hlavy

Žvýkačku můžete hravě nahradit

Zkuste si dát místo žvýkačky jednu z těchto potravin, které vám zajistí rovněž svěží dech a jsou určitě zdravější:

  • čerstvá máta
  • anýz
  • hřebíček
  • petrželka
  • jablko

Vaše trávení bude fungovat lépe a v konečném důsledku se tato změna odrazí pozitivně i na vaší postavě. Co všechno dokáže ovlivnit pravidelné pití mátového čaje. Budete překvapeni.

Prohlédnout galerii
📷
4
Nejčtenější články
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu