|  Styl
po 9. června, svátek má Stanislava, zítra Gita
Ostatní
📷
+ 4
Máme pro vás další způsob, jak využít mikrovlnku v domácnosti /  Shutterstock

Co se stane, když vložíte česnek s cibuli do mikrovlnky?

06. září 2019 | 07:29
 2   0   /  mot
Již dlouhou dobu se vedou spory o tom, zda je či není mikrovlnka opravdu škodlivá. Zatímco někteří věří, že mikrovlnka dokáže pozměnit strukturu potravin, tedy i hotových jídel, jiní zase tyto řeči berou jako výmysl.

Mikrovlnce nelze upřít fakt, že během několika sekund nebo minut dokáže ohřát předem připravené jídlo, díky čemuž si můžeme rychle a vcelku bez námahy připravit teplý oběd či večeři.

Mikrovlnka je takovým malým velkým pomocníkem, který má své čestné místo v mnoha domácnostech. Dají se v ní zavařovat potraviny, ale také jim můžete navracet čerstvost a chuť. A máme pro vás další způsob, jak využít mikrovlnku v domácnosti. Jednoduše do ní vložte česnek nebo cibuli.

Česnek v mikrovlnce

Napadlo by vás někdy vložit česnek do mikrovlnky? Možná ne. Ale pokud jej chcete snadno zbavit slupky, tak mikrovlnka je jedním z řešení, jak to udělat bez velké námahy. Pokud potřebujete očistit větší množství česneku, tak vám mikrovlnka ušetří spoustu práce a času. 

Jak na to?

Stačí, když česnek vložíte do mikrovlnky na 20 sekund. Slupka ze stroužků česneku sleze mnohem snadněji a někdy i zcela sama. Víte, co se stane, když si dáte na 30 minut do úst česnek? Zkuste starý trik a budete ohromeni.

Cibule v mikrovlnce

Kromě česneku můžete zkusit vložit do mikrovlnky i cibuli. I v tomto případě ušetříte čas a navíc se zbavíte nepříjemného štiplavého zápachu a slzení při krájení cibule.

Jak na to?

Z cibule nejprve odřízněte její konce a vložte ji do mikrovlnky po dobu 30 sekund. Následně ji oloupejte a pusťte se do jejího krájení. Cibule už nebude tak agresivní, protože její ohřev způsobí rozpad enzymů, které uvolňují sirné plyny způsobující dráždění slzných kanálků.

Co dál?

Do mikrovlnky také můžete vložit změklé bramborové lupínky, které opět získají svou křupavost nebo také starší chléb. Tento trik můžete zkusit i s citronem, ze kterého tak získáte více šťávy.

Prohlédnout galerii
📷
4
Nejčtenější články
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Zemi zasáhla velmi silná geomagnetická bouře spojená se sluneční erupcí
Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v oblasti elektromobility
Další články
Zavřít reklamu