|  Styl
pá 25. dubna, svátek má Marek, zítra Oto
Ostatní
📷
+ 6
Nejsou příliš zdravé, ale občasné zobnutí nám neuškodí /  Shutterstock

Změkly vám doma chipsy? Poradíme, jak je mít křupavé během 15 sekund

14. dubna 2019 | 12:38
 0   0   /  Gabriela Simenonová
Na bramborových lupínkách si občas smlsneme všichni. Jsou křupavé, chutné, s různou příchutí, a i když nejsou příliš zdravé, občasné zhřešení zase tolik našemu tělu nezaškodí.

Z psychologického hlediska je dokonce chroupání lupínků celkem uklidňující - je nám totiž příjemné.

Chipsy nemusíte vůbec kupovat, ale můžete si je vyrobit sami doma. V tomto případě máte několik možností, jak si domácí chipsy vyrobit. Buď vsadíte na klasickou verzi, a tedy smažení tenkých bramborových plátků v oleji nebo na másle, nebo je můžete vložit do trouby jemně pokapané olejem, popřípadě si je můžete udělat i v mikrovlnce. V tomto případě to má však nevýhodu. Na talíř vám vejde jen malé množství bramborových plátků. 

Změklé chipsy nemusíte rozhodně vyhazovat

Ano, otevřeme si sáček k filmu, ale ne vždy ho dokážeme zkonzumovat celý. Co však s bramborovými lupínky, které ztratily svou křupavost? Vyhodit rozměklé chipsy do koše? Možná to děláte, vždyť co už s nimi. Ode dneška je ale vyhazovat nebudete. Poradíme vám velmi jednoduchý trik, jak jim vrátíte zpět jejich křehkost a křupavost.

Stačí 15 sekund

Jednoduše je vložte do mikrovlnky a chipsy opět získají ztracenou křupavost. Chipsy nasypte do misky a přikryjte papírovou utěrkou. Vložte je na 15 sekund na nejvyšší výkon do mikrovlnky a je hotovo.

Popřípadě druhou alternativou je zabalit chipsy do bavlněné utěrky a takto je vložit do mikrovlnky na 15 sekund. V obou případech však změklé chipsy budou opět křupavé a vy si na nich budete moci znovu pochutnat. Už žádné plýtvání a vyhazování chipsů do koše. Chcete mlsat zdravě? Vyrobte si doma banánové chipsy.

Prohlédnout galerii
📷
6
Nejčtenější články
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Jak dlouho vydrží vařená vejce v lednici? O týden déle než v ošatce na stole. Tipy, jak je po Velikonocích chutně zpracovat
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu