|  Styl
po 9. června, svátek má Stanislava, zítra Gita
Recepty
Vůně hub patří neodmyslitelně k Vánocům /  Shutterstock

Téměř zapomenutý vánoční recept. Zkuste si letos udělat tuhle voňavou lahůdku

22. prosince 2016 | 06:45
 21   0   /  jaj
Při přípravě vánočního jídlo se nám nejčastěji vybaví smažený kapr, či řízek, bramborový salát a rybí polévka. V mnoha domácnostech se dělá houbový kuba. Ale co takhle zkusit vánoční hřibovou polévku?

Vánoční hřibová polévka patří k jedněm z nejtradičnějších vánočních polévek, které znaly již naše babičky. Recept je velmi jednoduchý a zvládne ho téměř každý.

Co potřebujeme?
2 ks klobásy
300 g brambor
200 ml smetany na vaření
50 g sušených hub
50 g másla
1 l zeleninového vývaru
1 cibule
sůl
pepř
sušená petrželová nať

Příprava:
Minimálně jednu hodinu před vařením hřiby namočíme do vlažné vody a necháme změknout. Pak v hrnci opečeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou klobásu a pokrájené brambory. Pár minut opékáme, vložíme houby a dochutíme solí a pepřem.

Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit, dokud nejsou brambory uvařené. Přidáme smetanu na vaření, sušenou petrželku a vaříme ještě 5 minut. Při podávání polévku dozdobíme opečenou klobásou a hřiby.

Nejčtenější články
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Zemi zasáhla velmi silná geomagnetická bouře spojená se sluneční erupcí
Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v oblasti elektromobility
Další články
Zavřít reklamu