|  Styl
čt 24. dubna, svátek má Jiří, zítra Marek
Recepty
📷
+ 3
Po domácím Toffifee se jen zapráší /  Internet

Lahodné Toffifee si můžete udělat i doma. Je to snadné a rychlé

18. února 2018 | 07:46
 101   3   /  pop
Karamelové Toffifee s křupavým lískovým oříškem uprostřed milují děti i dospělí. I když to možná vypadá složitě, výroba této laskominy je docela snadná a bez problémů ji zvládnete i sami doma. A rozhodně vás tyto bonbóny přijdou při domácí výrobě levněji než v obchodě.

Domácí Toffifee zvládne vyrobit i začátečník, pokud dodrží postup. Bonbóny pak můžete pohostit návštěvu, když je hezky naaranžujete do sáčku, můžete je věnovat svému blízkému třeba k narozeninám nebo si na nich můžete pochutnat i vy jen tak. Pokud milujete čokoládu, ale rádi zdravě jíte, vyzkoušejte luxusní a snadný dezert, o kterém jsme psali zde.

Nákupní seznam

Kromě surovin potřebných k přípravě Toffifee budete potřebovat i formičky, do kterých budete bonbóny "odlévat". Skvěle vám k tomu poslouží třeba kulatá tvořítka na led. A jaké suroviny si připravit?

Svrchní vrstva:

150 ml smetany (30%)
100 g cukru
30 g medu, nebo jiného sladidlo
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu

Náplň:

40 g smetany (30%)
100 g mléčné čokolády
10 g másla

Poleva:

50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků

Jak na to

Začněte vrchní vrstvou. V hrnci rozpustěte cukr ve vodě a zahřejte. Přidejte med a sůl. V další misce smíchejte smetanu, sůl a vanilkový extrakt.

Až se vám v hrnci vše propojí, přimíchejte obsah misky. Vařte, dokud se hmota nezačne podobat karamelu. Poté nalejte do silikonové formy na led, vytvarujte lžičkou důlek a čekejte, až takto připravené skořápky ztuhnou.

Připravte si náplň. V hrnci smíchejte smetanu, čokoládu, máslo a zahřejte. Ještě teplou směs nalijte do ztuhlých skořápek. Přidejte oříšek. Nakonec i rozpustěte máslo s čokoládou. Vzniklou polevu naneste na bonbóny. Toffifee nechte vychladnout a máte hotovo.

Prohlédnout galerii
📷
3
Nejčtenější články
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu