|  Styl
pá 25. dubna, svátek má Marek, zítra Oto
Zdraví
📷
+ 1
Jak se urychleně zbavit nepříjemné plynatosti? /  Shutterstock

Trápí vás nadýmání? Zkuste trik, který vás problému v mžiku zbaví

17. února 2018 | 09:49
 27   4   /  Gabriela Opltová
Nadýmání je obvykle způsobeno nahromaděním plynu v zažívacím traktu. Co dělat, abyste v průběhu pár minut pocítili velkou úlevu? Poradíme vám.

Plynatost způsobují hlavně některé druhy potravin nebo jejich špatná kombinace.

Jaké jsou nejčastější příčiny nadýmání?

  • Častá konzumace tučných jídel
  • Špatná kombinace jídel
  • Rychlé polykání a nedostatečné žvýkání
  • Konzumace nadýmajících potravin jako jsou například zelí, lilek, luštěniny atd.
  • Alkoholické nápoje
  • Potravinová alergie

Zkuste kombinaci přírodních ingrediencí, které vám poskytnou úlevu, nastartují trávení a v krátkém čase vás zbaví nadmutého břicha. Už po pár minutách se budete cítit mnohem lépe.

Co budete potřebovat?

  • 2 l vody
  • 1 salátovou okurku nakrájenou na kolečka
  • 1 citron omytý a nakrájený na kolečka
  • Kousek očištěného čerstvého zázvoru
  • Hrst mátových lístků

Okurka obsahuje vlákninu, která vám zlepší trávení. Její dlouhodobější konzumací se můžete zbavit toxinů z těla. Podobně je na tom i citron, který pomáhá při trávení. Zázvor má rovněž příznivé účinky na trávení, navíc uvolňuje střevní křeče a plyny. Suroviny smíchejte, nechte chvíli louhovat a poté sceďte. Ulevit by se vám mělo již po krátké chvíli. Nápoj můžete pít i během celého dne. Vašemu zdraví jen prospěje. Pro lepší účinek jej můžete doplnit masáží břicha či teplou koupelí. Jak rozeznat zaražené větry od závažných onemocnění? O problému jsme psali v jiném článku.

Prohlédnout galerii
📷
1
Nejčtenější články
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu