|  Styl
pá 25. dubna, svátek má Marek, zítra Oto
Recepty
📷
+ 3
Bramborový salát může být i velmi zdravým jídlem /  Shutterstock

Připravte si letos lákavý bramborový salát, který nezatíží vaše tělo

21. prosince 2017 | 07:02
 0   0   /  Marcela Plachá
Stále více se snažíme upřednostňovat zdravější a lehčí stravování, a to už i o Vánocích. Mnohým z nás totiž nestojí obtíže spojené s tučnou stravou za to.

Nemusíte být vyznavači syrové veganské stravy, přesto můžete vyzkoušet jak chutná  tento netradiční křupavý raw bramborový salát. I s lehkými pokrmy si totiž můžeme na Vánoce připravit gurmánský zážitek.

Zdravý neznamená špatný

Jestli jste na pochybách, že by vaši blízcí mohli být zklamáni ze štědrovečerní večeře, udělejte kompromis. Připravte klasický bramborový salát jako obvykle. A do nabídky vašeho menu přidejte na ochutnávku raw salát. Uvidíte, že se po něm jen zapráší. Možná se dokonce letos i rozhodne, který salát bude požadován na příští Vánoce.

Překvapte novým druhem

Pro přípravu lehkého bramborového salátu budete potřebovat následující suroviny:

  • brokolici
  • hrášek
  • mrkev
  • červenou papriku
  • jarní cibulku
  • celer
  • cibuli
  • petržel
  • syrové brambory

Na "majonézu" si připravte:

  • kešu oříšky
  • medvědí nebo klasický česnek
  • sůl
  • kousek cibule
  • křen

Salát bude hotový během chvilky

Zeleninu nakrájejte na jemné kousky a promíchejte. Kešu oříšky namočte nejméně na tři hodiny do studené vody, aby změkly. Poté je rozmixujte společně se všemi přísadami na majonézu. Tu pak promíchejte se zeleninou.

Salát nechte uležet. Výborný je druhý den, takže si jej můžete připravit těsně před Štědrým dnem. Pak už si jen vychutnejte spojení chutí křupavé zeleniny s oříšky. Recepty na zdravější vánoční dobroty najdete také zde.

Prohlédnout galerii
📷
3
Nejčtenější články
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Jak dlouho vydrží vařená vejce v lednici? O týden déle než v ošatce na stole. Tipy, jak je po Velikonocích chutně zpracovat
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu