|  Styl
pá 25. dubna, svátek má Marek, zítra Oto
Recepty
📷
+ 3
Překvapte vyváženou kombinací ovoce a čokolády /  Shutterstock

Luxusní vánoční dezert na poslední chvíli? Švestky v čokoládě!

20. prosince 2017 | 07:05
 0   0   /  Marcela Plachá
Nestihli jste napéct cukroví a rádi byste si o vánočních svátcích dali něco delikatesního? Něco, co by omráčilo chuťové buňky? Připravte si rychlou nepečenou sladkost, po které se na talíři jen zapráší.

Pečení cukroví na poslední chvíli nemusí vždy vyjít. Je potřeba více času a čeká vás spousta vážení, odměřování a tvarování. Když si neuhlídáte čas, tak na vás může z trouby koukat připálené cukroví.

Proto se raději pusťte do plněných švestek máčených v čokoládě. A pokud čekáte návštěvu, čokoládové švestky budou tím pravým završením večera.

Budete potřebovat:

  • sušené švestky (nejlépe měkčí)
  • rum
  • mandle
  • čokoládu
  • párátka
  • polystyren

Předem spařte mandle a zbavte je slupek. Švestky namočte přes noc v rumu. Před přípravou je sceďte. Spařenou mandli vložte do švestky, nejlépe ji tam vtlačte dírkou po pecce. Když bude dírka malá, nařízněte švestku nožem. O přínosu švestek na naše zdraví jsme psali zde.

Nad párou nebo ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Švestku napíchněte na párátko a ponořte do čokolády. Párátka se švestkami pak zapichujte do polystyrenu, nechte je tam, dokud čokoláda neztuhne.

Dotáhněte detaily

Vychytávkou mohou být rozemleté oříšky, ve kterých můžete před úplným ztuhnutím švestky obalit. Aby byly švestky ještě zajímavější, zkuste použít bílou a tmavou čokoládu. Nejprve rozpusťte tmavou čokoládu a ponořte švestku jen z poloviny. Nechejte ji na párátku, dokud čokoláda neztuhne. Pak předělejte párátko z druhé strany švestky a ponořte její druhou část. Po ztuhnutí podávejte. Pochvala vás nemine.

Prohlédnout galerii
📷
3
Nejčtenější články
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Jak dlouho vydrží vařená vejce v lednici? O týden déle než v ošatce na stole. Tipy, jak je po Velikonocích chutně zpracovat
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak chytře využít zbytky ze zeleniny? Z odřezků mrkve, petržele, cibule, česneku či celeru si můžete snadno vypěstovat zeleninu novou
Další články
Zavřít reklamu