Kručení v břiše se můžete vyvarovat správnou volbou potravin

Suši vypadá zdravě, ale je složeno hlavně z bílé rýže a jeho glykemický index je tedy vysoký. Z japonské kuchyně si raději vyberte polévku miso a sašimi. / Shutterstock

Místo odšťavňování ovoce dejte přednost kouskům ovoce, neboť ovocná vláknina se nachází v dužině a slupce. Jakmile ovoce odšťavníte, zbude jen cukr, který zvyšuje glykemii. / Shutterstock

Průmyslově vyráběné cereálie či müsli jsou často slazené a tučné díky kouskům čokolády, kterou obsahují. Dejte přednost ovesným vločkám. / Shutterstock

Burgery jsou mnohdy docela bohaté na cukry díky obsaženým omáčkám. Udělejte si je raději doma a doplňte je zeleninou. Vyvarujte se sladkých omáček a dejte přednost lehkým proteinům jako je drůbež. / Shutterstock
Další zajímavé články



Zpět na článek