Zavřít galerii

Kručení v břiše se můžete vyvarovat správnou volbou potravin

Suši vypadá zdravě, ale je složeno hlavně z bílé rýže a jeho glykemický index je tedy vysoký. Z japonské kuchyně si raději vyberte polévku miso a sašimi. / Shutterstock
Místo odšťavňování ovoce dejte přednost kouskům ovoce, neboť ovocná vláknina se nachází v dužině a slupce. Jakmile ovoce odšťavníte, zbude jen cukr, který zvyšuje glykemii. / Shutterstock
Průmyslově vyráběné cereálie či müsli jsou často slazené a tučné díky kouskům čokolády, kterou obsahují. Dejte přednost ovesným vločkám. / Shutterstock
Burgery jsou mnohdy docela bohaté na cukry díky obsaženým omáčkám. Udělejte si je raději doma a doplňte je zeleninou. Vyvarujte se sladkých omáček a dejte přednost lehkým proteinům jako je drůbež. / Shutterstock
Další zajímavé články
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak dlouho vydrží vařená vejce v lednici? O týden déle než v ošatce na stole. Tipy, jak je po Velikonocích chutně zpracovat
Jak zkrotit sezónní alergii a užít si jaro bez podrážděných očí a nepříjemné rýmy? Dodržujte důležitá pravidla
Zpět na článek