Vědci zjistili, že po určitém druhu potravin budete více atraktivní

Během několikatýdenního výzkumu vědci sledovali a průběžně fotili 35 lidí. Vyhodnocování atraktivity jednotlivých zúčastněných jedinců probíhalo na základě fotografií pořízených v průběhu týdnů, během nichž účastníci postupně zvyšovali porce ovoce a zeleniny. / Pixabay

Nejvíce byly výsledky vidět u lidí, kteří jedli v největší míře rajčata a mrkve. Ti, co denně spořádali 3 a více porcí zeleniny a ovoce, byli vyhodnoceni jako atraktivnější osoby. / Pixabay

Klíč je v barvivech, která barevné ovoce a zelenina obsahují. Rajčata a mrkev totiž v sobě mají barviva lykopen a karoten. Barviva se usazují v buňkách pokožky a dají vaší pleti snědší vzhled. / Pixabay

Skotští vědci ve svém experimentu prokázali, že barviva z ovoce a zeleniny skutečně výrazně zvyšují atraktivitu / Pixabay
Další zajímavé články
Zpět na článek