|  Styl
pá 13. června, svátek má Antonín, zítra Roland
Recepty
Nadýchaný perník /  Internet

Velmi jednoduchá, ale báječný recept na nadýchaný perník

14. září 2016 | 23:53
 0   0   /  Editorial
Perníkové těsto je často vykrajováno do různých tvarů, vyrábí se perníky kulaté, velmi častým motivem je perníkové srdce, zvířátka nebo třeba půllitr. Po upečení jsou pak tyto perníky zdobeny buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví.
Suroviny
2 hrnky hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 hrnky mléka 1 hrnek oleje 1,5 hrnku cukru 1 čokoládový pudink 2 vejce 1 prášek do perníku 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce kvalitního kakaa 3 lžíce povidel, nebo marmelády 1 lžička skořice hrst nasekaných vlašských ořechů 1 čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.

Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka
Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem.
Nejčtenější články
Štíhlejsí a pevnější tělo už letos v létě? Laserová liposukce je moderní cesta k vašim snům. Rychle šetrně a bez bolesti
Jak vyčistit spáry mezi kachličkami? Osvědčené triky, které opravdu fungují
Když dveře ví víc než vy. Hliník umí být krásný, chytrý i nezničitelný
Další články
Zavřít reklamu