|  Styl
po 9. června, svátek má Stanislava, zítra Gita
Zdraví
📷
+ 4
Bolest v krku dokáže člověka pěkně potrápit /  Depositphotos

S bolestí v krku se vypořádáte jednoduše. Pomohou některé potraviny

10. prosince 2018 | 13:13
 18   1   /  Šárka Sokolská
Bolí vás v krku a také každé sousto, které spolknete? Vyzkoušejte tyto potraviny, které vám jej pomohou zklidnit. Bolest v krku je dost nepříjemnou záležitostí. A bohužel také neodezní ze dne na den.

Člověk je pak z toho často otrávený, protože neví, co jíst a pít, aby jej to ještě více nedráždilo. Jaké jídlo nebo nápoje jsou tedy vhodné?

Zázračný kokosový olej

O kokosovém oleji už se napsala celá řada článků. Používá se nejenom v kosmetice či potravinářství, ale i jako léčebný prostředek. Při bolestech v krku dokáže ničit kvasinky, viry a plísně. A díky tomu se váš imunitní systém dokáže s touto nemocí vypořádat rychleji. Je protizánětlivý, takže dokáže zmírnit bolesti. 

Polévka je grunt

A to je skutečně pravda. Takový silný vývar dokáže tělu dodat skutečně hodně energie, navíc polévky obsahují celou řadu minerálů i vitaminů. Je tedy vhodný i při bolestech v krku. Navíc jeho konzumace je jednodušší, protože se snadněji polyká.

Česneková bomba

Tato zelenina se používá nejenom k ochucení jídla, ale také je výborným protizánětlivým prostředkem. Takže při bolestech v krku je to nejlepší přírodní "antibiotikum". Dopřejte si třeba česnečku, nebo si z česneku udělejte vynikající a všestrannou tinkturu. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Čaj plný antioxidantů

Jedním z nejdravějších čajů je zelený. Díky svému vysokému obsahu antioxidantů dokáže bojovat proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za předčasné stárnutí a civilizační choroby. Mimo to má také antibakteriální účinky, což při bolestech v krku určitě oceníte. 

Skořice nejenom zahřeje

Skořice je skutečně skvělé koření. Nejenom, že umí krásně ochutit a provonět prakticky jakýkoliv pokrm, ale stejně jako česnek je také silné přírodní antibiotikum. Při bolestech v krku si z ní udělejte lahodný nápoj. Zalijte ji horkou vodou, nechejte chvíli louhovat, pak doslaďte medem a ochuťte citronem. A máte skvělý prohřívací prostředek proti nachlazení.

Prohlédnout galerii
📷
4
Nejčtenější články
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Zemi zasáhla velmi silná geomagnetická bouře spojená se sluneční erupcí
Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v oblasti elektromobility
Další články
Zavřít reklamu