|  Dům a zahrada
ne 20. dubna, svátek má Marcela, zítra Alexandra
Ostatní
Lívance tak trochu jinak. Překvapí vás, jak jsou dobré! /  Shutterstock

Zkuste rychlé a dietní tvarohové lívanečky. Jsou vynikající!

25. října 2016 | 06:44
 62   2   /  max
Kdo by odolal lívancům! Klasické lívance se připravují z litého těsta, které se skládá z mouky, mléka, vajec, droždí, cukru a soli. Kynuté těsto má něco do sebe, ale jeho nevýhodou je jeho kalorická vydatnost.
Proto pro vás mime recept na výborné lívance, které jsou rychlejsí, dietnější a přesto skvělé! Podle tohoto postupy připravíte lívance pro dvě osoby.

Ingredience
Na lívance:
1 vanička nízkotučného tvarohu
1 hrnek jemných ovesných vloček
1 hrnek hrnku kokosového nebo mandlového mléka (můžete použít i obyčejné polotučné)
1 lžička třtinového cukru
1/2 lžičky skořice
2 vejce

Postup
Ovesné vločky zalijeme mlékem, aby byly ponořené. Přidáme tvaroh, cukr a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme žloutek a dobře promícháme. Z bílku vyšleháme pěnu a jemně ji zapracujeme do vločkového těsta. Konzistence těsta nemá být příliš hustá, ani tekutá jako na palačinky, ale něco mezi tím.

Opékáme na teflonové pánvi bez tuku z každé strany. Pokud máte palačinkovač, perfektní lívance bez kapky tuku připravíte i na něm.

Zdobíme čerstvým nebo horkým ovocem, případně přidáme tvaroh nebo bílý jogurt. Můžeme posypat oříšky nebo chia semínky. Prostě na co máme chuť! Dozdobíme mátovým listem a luxusní pochoutka je hotová.
Nejčtenější články
Barvení vajec bez chemie. Z přírodních ingrediencí, které má většina z nás doma, je možné vykouzlit nádherná velikonoční vajíčka
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Osmdesátky v Československu odstartoval fenomén z Japonska. Walkmana si přál každý a když se objevil v Tuzexu, jen se po něm zaprášilo
Další články
Zavřít reklamu