Zachrání umělé maso z laboratoře naši planetu před oteplováním?

Celá výroba umělého masa probíhá bez nutnosti porážet živá zvířata v přírodě / Pixabay

Pro chov hovězího dobytka je například potřeba 28x více půdy a 11x více vody než pro chov drůbeže / Pixabay

Ukázalo se, že celková ekologická stopa chovu hovězího dobytka je mimořádně vysoká, neboť stojí za 60 % celkové ekologické zátěže veškeré živočišné výroby / Pixabay

Umělé maso bylo plánováno již řadu let, ale až v dnešní době je možné ho ochutnat / Pixabay

Metoda laboratorní produkce v podstatě spočívá v odebrání malé části kmenové tkáně velkému množství zvířat a následovné kultivaci růstu buněk mimo jejich těla / Pixabay

Pozitivem je, že by umělé maso nahradilo více živočišných druhů. Možné by bylo vypěstovat nejen umělé hovězí, ale i kuřecí, kachní či rybí maso. / Pixabay

Podle odhadů by masová spotřeba „masa“ z laboratoře mohla být reálnou budoucností lidstva / Pixabay

Zachrání umělé maso z laboratoře naši planetu před oteplováním? / Shutterstock
Další zajímavé články
Zpět na článek