Zavřít galerii

Častá konzumace slaniny, párků a šunky může způsobovat duševní poruchu

Ke konzervování a uchování zpracovaného masa, kam patří párky, slanina či šunka, se často používají dusičnany / Pixabay
Byla zkoumána souvislost mezi konzumací zpracovaného masa a rizikem výskytu manických epizod / Pixabay
Podle studie může být maso, které je ošetřované dusičnany, jednou z příčin vzniku mánie a souvisejících manických epizod / Pixabay
Podle WHO je zpracované maso hned vedle cigaret hlavní příčinou vzniku rakoviny / Pixabay
V jiné studii byla rakovina tlustého střeva zjistěna u 40 z 10 000 osob konzumujících každý den 21 gramů červeného a průmyslově zpracovaného masa / Pixabay
Chemikálie, kterými se zpracovávané maso upravuje, zvyšují riziko rakoviny / Pixabay
Další zajímavé články
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak zkrotit sezónní alergii a užít si jaro bez podrážděných očí a nepříjemné rýmy? Dodržujte důležitá pravidla
Zpět na článek