Zavřít galerii

I z jedlých hub se mohou stát rázem jedovaté. Čemu se vyhnout při sběru a skladování?

Není nad to, vzít si na houbaření starý dobrý proutěný košík, ve kterém houby dostatečně větrají a ani se nemačkají / Pixabay
I jedlé houby do sebe mohou vstřebat nějakou jedovatou látku z okolí / Pixabay
Na správném uskladnění hub rozhodně záleží. Nedopusťte, aby se houby zapařily či zkazily. / Pixabay
Pokud houby uskladníte takovým způsobem, že se zapaří, může se už do dvou hodin jedlá houba proměnit v jedovatou / Shutterstock
Další zajímavé články
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak zkrotit sezónní alergii a užít si jaro bez podrážděných očí a nepříjemné rýmy? Dodržujte důležitá pravidla
Zpět na článek