Zavřít galerii

Zdravé a zároveň nebezpečné koření. Pozor na jeho halucinogenní účinky

Muškátový oříšek je vysušené semeno tropického stromu muškátovníku pravého (Myristica fragrans) / Pixabay
Muškátový oříšek je díky své velmi výrazné vůni používán při přípravě jídel a nápojů / Pixabay
Muškátový oříšek patřil v minulosti Evropě mezi vzácná koření / Pixabay
Přidávat byste měli muškátový oříšek až na závěr tepelné úpravy, neboť tímto procesem výrazně ztrácí chuť / Pixabay
Muškátový oříšek ve větším množství působí jako halucinogen / Pixabay
Další zajímavé články
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak zkrotit sezónní alergii a užít si jaro bez podrážděných očí a nepříjemné rýmy? Dodržujte důležitá pravidla
Zpět na článek