Uherák byl za socialismu většinou nedostupný, víte jaký salám si Čechoslováci zamilovali místo něj?

Levnější variantou místo salámu k svačině bývaly paštiky / Archiv

Párky v konzervě bývaly v domácnostech jako rezerva pro případ nečekané návštěvy. Bývaly dobré, i když uheráku samozřejmě konkurovat nemohly. / Archiv

Tyto konzervy bylo možné vidět na pultech československých prodejen Maso-uzeniny / Archiv

Lečo v konzervě a sekaná svíčková ve skle - to bylo řešení, jak rychle připravit dobrou večeři nebo oběd / Archiv

Sýry k dostání ve většině obchodů byly. Doplnit se daly různými salámy, které v masně zrovna byly. / Pinterest

Chlebíčky vlastní výroby měly v Československu své nezastupitelné místo. Byl-li na nich uherák, patřily do kategorie TOP. / Archiv

Uzeniny bývaly v Československu v lepší kvalitě, ale ne všechny byly běžně dostupné / Depositphotos
Další zajímavé články


Zpět na článek