Zavřít galerii

Remoska, varná spirála a další pomocníci za socialismu. Také jste je měli doma?

Samozřejmou součástí koupelen v Československu se stávala pračka Tatramat až v druhé polovině 80. let. Stále ale ne pro všechny. / Archiv
Romo Combi se ždímačkou byl typ pračky podstatně cenově dostupnější / Archiv
Starší pračku Romo tohoto typu vídávaly Husákovy děti ještě často u svých babiček / Pinterest
Lednička Elektrosvit kulatých tvarů se v 80. letech jevila jako dávná minulost. Nikoho nenapadlo, že její design bude atraktivní zase o pár desítek let později. / Archiv
Ať už měl někdo v minulosti automatickou pračku nebo pral na valše, tyhle prášky na praní určitě aspoň někdy kupoval / Pinterest
Tohle byl nezbytný pomocník na cestách i na pracovištích. Prodává se dodnes, i když ho převálcovaly rychlovarné konvice. / Archiv
Remoska byla (a je) oblíbená. V Československu se jí prodaly statisíce kusů. / Archiv
Mixér většinou nechyběl mezi svatebními dary, a byl tak součástí domácností v Československu hned od začátku jejich trvání / Archiv
Takovouto žehličku je možné vidět v domácnostech kolem nás dodnes. Svoji hlavní sezonu měla ale už pár desítek let zpět. / Archiv
Vysavače Eta hučely během úklidu snad ve všech bytech / Archiv
Slavný vysavač Pluto z firmy Elektro-Praga byl pojem od 50. let. Zůstává pojmem a synonymem kvality doteď. / Eta.cz
Pomocníkem na úklid bytů v socialistickém Československu byl i tento mechanický zametač / Archiv
Fénování vlasů před rokem 1989 bylo u nás možné, až na malé výjimky, jen dvěma druhy fénů. Tenhle typ se k nám dovážel z NDR. / Archiv
Žehlička Esa byla elegantní / Eta.cz
Stará žehlička Esa je v tomto stavu k vidění už jedině v muzeu, ale možná jste takovou měli doma / Eta.cz
Další zajímavé články
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak zkrotit sezónní alergii a užít si jaro bez podrážděných očí a nepříjemné rýmy? Dodržujte důležitá pravidla
Jak dlouho vydrží vařená vejce v lednici a co s nimi? Zajímavé tipy, jak je po Velikonocích chutně využít
Zpět na článek