Konzumace masa se neustále zvyšuje. Co všechno může jeho nadměrná konzumace způsobit

Průměrný masožravý Čech sní zhruba 85 kg masa ročně / Pixabay

Kvůli snížení příjmu karcinogenních látek se při pečení či vaření masa doporučuje vyhnout vysoce tepelným zdrojům, připálení masa a nadměrnému vaření / Pixabay

Průměrný Američan zkonzumuje přes 120 kg masa za rok / Pixabay

Studie ukázala, že lidé konzumující červené maso a opracované masné výrobky měli zvýšené riziko vážných kardiovaskulárních chorob a i úmrtí na rakovinu / Pixabay

Tělu může škodit jak nadbytek bílkovin, tak také jejich nedostatek / Pixabay

Adekvátní denní potřeba bílkovin je podle odborníků pro zdravého jedince přibližně 1 gram na kilogram optimální tělesné hmotnosti / Pixabay

Globální roční spotřeba masa v posledních desítkách let neustále narůstá / Pixabay
Další zajímavé články


Zpět na článek