Zavřít galerii

Kilo soli může stát pětikorunu i tisícovku. Proč je mezi druhy soli takový rozdíl?

Mořská sůl je v českých domácnostech docela rozšířená / Shutterstock
Typická růžová barva himalájské soli je způsobena vyšším obsahem železa a betakarotenu / Shutterstock
Nejjemnější a nejdražší sůl na světě, Fleur de Sel, pochází z Itálie / Shutterstock
Typická vajíčková chuť a vůně černé soli je způsobená velkým množstvím síry / Shutterstock
Červená havajská sůl má nejvyšší koncentraci stopových minerálů z jakýchkoliv solí a je obzvláště bohatá na železo / Shutterstock
Mezi nejvzácnější soli na světě patří také perská modrá sůl / Shutterstock
Mezi druhy soli je velký rozdíl, nejen v barvě / Shutterstock
Další zajímavé články
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Štíhlejsí a pevnější tělo už letos v létě? Laserová liposukce je moderní cesta k vašim snům. Rychle šetrně a bez bolesti
Zpět na článek