Zavřít galerii

Kilo soli může stát pětikorunu i tisícovku. Proč je mezi druhy soli takový rozdíl?

Mořská sůl je v českých domácnostech docela rozšířená / Shutterstock
Typická růžová barva himalájské soli je způsobena vyšším obsahem železa a betakarotenu / Shutterstock
Nejjemnější a nejdražší sůl na světě, Fleur de Sel, pochází z Itálie / Shutterstock
Typická vajíčková chuť a vůně černé soli je způsobená velkým množstvím síry / Shutterstock
Červená havajská sůl má nejvyšší koncentraci stopových minerálů z jakýchkoliv solí a je obzvláště bohatá na železo / Shutterstock
Mezi nejvzácnější soli na světě patří také perská modrá sůl / Shutterstock
Mezi druhy soli je velký rozdíl, nejen v barvě / Shutterstock
Další zajímavé články
Velikonoční piškotová roláda s krémem z bílé čokolády. Vypadá jako z cukrářského časopisu a chutná ještě lépe
Jak zkrotit sezónní alergii a užít si jaro bez podrážděných očí a nepříjemné rýmy? Dodržujte důležitá pravidla
Zpět na článek