Zavřít galerii

Jak si snadno a rychle vyrobit doma vlastní máslo

K výrobě másla stačí tučná smetana, kterou umixujete v mixéru. / Shutterstock
Hotovou hroudu másla je třeba několikrát prohníst pod studenou vodou, aby se odplavila přebytečná tekutina. / Shutterstock
Po asi půl hodině byste měli mít máslo hotové, podmáslí slejte do jiné nádoby. Lze ho vypít nebo použít třeba na pečení chleba či rohlíků. / Internet
Další zajímavé články
Konec začouzeným krbovým kamnům. Pomůže technologie známá jako oplach skla
Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty
Vyrobte si přírodní sirup z mladých smrkových výhonků na podporu imunity. Má blahodárné zdravotní účinky a vysoký obsah vitaminu C
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Zpět na článek