|  Bydlení
po 21. dubna, svátek má Alexandra, zítra Evženie
Tipy a inspirace
📷
+ 3
Máslo už nemusíte dávat do lednice /  Pixabay

Vodní máslenka je perfektní vychytávka pro milovníky másla

21. ledna 2021 | 11:44
 9   0   /  Mirka Malá
Milovníci másla vědí, ti ostatní se teprve seznamují s metodami, jak správně skladovat máslo. Toto je kuchyňské vybavení, které musíte mít. Díky dóze na máslo s vodním filtrem budete mít po ruce vždy měkké a roztíratelné máslo.

Určitě si rádi mažete máslo na chleba, tousty či třeba na croissanty. Proto by v žádné domácnosti neměla chybět dóza na máslo s vodním filtrem, česky jí říkáme máslenka, díky které nebudete muset máslo vyndavat z lednice s předstihem, abyste si ho ráno mohli namazat při snídani na chleba.

Ale pozor! To, o čem je řeč, nesmíte zaměňovat za obvyklé misky na máslo s víkem. Tato hliněná francouzská specialita je totiž úplně něco jiného. Udržuje totiž máslo stále čerstvé a roztíratelné. Tato dóza byla vynalezena dávno předtím, než se objevily první ledničky.

Máslo už nemusíte skladovat v ledničce

Ano, je to tak. Máslo v máslence můžete uchovávat při pokojové teplotě na kuchyňské lince, čímž je zaručeno, že máslo bude vždy roztíratelné a připravené k okamžitému použití.

Tento zázrak totiž funguje na principu vodního filtru. To znamená, že máslo vložíte do nádoby, kterou uzavřete druhou nádobou, jež je naplněná vodou. Voda v druhé nádobě zaručuje, že se do másla nedostávají bakterie a nečistoty.

Jedinou výhradou takového skladování másla je, že musíte dávat pozor na teplotu ve své kuchyni. Máslo by mělo být uchováváno v místnosti, kde je teplota nižší než 26 stupňů Celsia, a je důležité pravidelně měnit vodu.

Jak na údržbu máslenky

Údržba máslenky, díky které můžete máslo skladovat na své kuchyňské lince a mít ho stále roztíratelné, je velmi jednoduchá. Prakticky se jedná jen o pravidelnou výměnu vody, která zajišťuje, že máslo nenapadnou bakterie. Vodu je potřeba vyměňovat každé 2-3 dny.

Máslenku po vypotřebování másla samozřejmě předtím, než do ní uložíte nové máslo, umyjete, dokonce ji můžete pohodlně mýt v myčce.

Do většiny máslenek se vejde klasické 250 g máslo. Pokud jste se s takovou máslenkou ještě nesetkali, a chtěli byste takto uchovávat máslo ve své kuchyni, pak se poohlédněte po máslence s vodním filtrem. Na trhu je jich dost a jistě si vyberete i design, který se do vaší kuchyně bude hodit. Dále čtěte: Česnek vám vydrží čerstvý i rok, stačí použít jeden fígl.

Prohlédnout galerii
📷
3
Nejčtenější články
Barvení vajec bez chemie. Z přírodních ingrediencí, které má většina z nás doma, je možné vykouzlit nádherná velikonoční vajíčka
Vyrobte si věnec ze skořápek od vajec. Tvoření může být krásná jarní aktivita pro celou rodinu
Tajemství smíšené výsadby: Pěstujte rajčata společně s bylinkami a květinami, které jim prospívají. Úroda vás mile překvapí
Osmdesátky v Československu odstartoval fenomén z Japonska. Walkmana si přál každý a když se objevil v Tuzexu, jen se po něm zaprášilo
Další články
Zavřít reklamu