|  Dům a zahrada
po 9. června, svátek má Stanislava, zítra Gita
Ostatní
Česnečka /  Internet

Polévka je grunt. O dobré česnečce to platí dvojnásob! Pomůže také při chřipce

22. ledna 2017 | 06:07
 5   0   /  Editorial
Česneková polévka neboli česnečka je polévka z česneku, brambor a chleba, kterou je možno doplnit dalšími přísadami, jako například sýrem nebo vejcem.

Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Pokud chcete, aby měla ten pravý říz, čtěte pečlivě cedule v obchodě a pátrejte po zemi původu. V případě, že narazíte na nápis „Česká republika“, ani chvíli neváhejte a sáhněte právě po něm. Český česnek má totiž na rozdíl od čínského mnohem výraznější a lepší chuť.

Ingredience:

3 větší brambory, pokrájené

7–8 stroužků česneku, na plátky

1 lžička kmínu

750 ml vody nebo vývaru

2 lžičky sušené majoránky

1 cibule, pokrájená

sádlo nebo olej

sůl a pepř

Postup:

Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

Nejčtenější články
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Zemi zasáhla velmi silná geomagnetická bouře spojená se sluneční erupcí
Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v oblasti elektromobility
Další články
Zavřít reklamu