|  Bydlení
po 9. června, svátek má Stanislava, zítra Gita
Technika
📷
+ 5
Péct či vařit lze snadno i bez trouby nebo sporáku /  Shutterstock

Nemáte troubu ani sporák? Vařit lze i bez těchto spotřebičů

29. července 2017 | 08:57
 0   0   /  pop
Pečící troubu nebo sporák považuje většina lidí za naprostou samozřejmost, která nechybí snad v žádné kuchyni. Jenže to je omyl. Někteří lidé mají tak malé byty, že by jim v nich sporák či trouba zavazely. Bez sporáku a trouby se pak často musejí obejít i majitelé víkendových chat či chalup. Vařit a péct ale můžete naštěstí i bez těchto výdobytků moderní doby!

Možná to mnohé překvapí, ale plnohodnotně a k tomu i zdravě lze skutečně vařit i péct bez sporáku i trouby. Řešení totiž nabízejí pomocníci do zásuvky.

Dříve se lidé v podobných případech museli spolehnout maximálně na starou dobrou remosku. Dnes je ale v tomto ohledu situace podstatně lepší. Na trhu jsou k dostání například elektrické hrnce a pánve, které zajistí rychlou přípravu výborných a zároveň zdravých pokrmů. Navíc to zvládnou i bez tuku a bez vaší časté asistence.

Nahradit lze i starý klasický papiňák, a to elektrickým tlakovým hrncem, který má daleko více funkcí. Má spoustu bezpečnostních prvků a jeho použití je velmi snadné. Stačí nastavit některý z programů a o víc se nemusíte starat.

Dalším skvělým pomocníkem do vaší domácnosti může být rýžovar. Ten za vás připraví kvalitní a dobrou rýži bez připálení, bez toho, aby se vám rýže slepila, nebo byla tvrdá. O přípravu se není třeba starat, stačí nastavit na hrnci parametry a to je celé. Rýžovar však nevyužijete jen na rýži, ale i na ostatní obiloviny a těstoviny a připravit v něm můžete také polévky.

A samozřejmě v nabídce nechybí ani generacemi prověřené remosky. Moderní remoska se od té původní až tak nezměnila. Pravda je ale ta, že vypadá moderně a je designově propracovaná. Upečete v ní cokoliv, jak maso, tak i koláč. 

Samotnou kapitolou je pak hrnec, který vaří na principu vodní páry, a tak vám dokáže připravit zdravé pokrmy, bez tuku a bez připalování. Stačí hlídat jen vodu, kterou je nutné v případě potřeby dolévat.

Prohlédnout galerii
📷
5
Nejčtenější články
Černý bez má v bylinkářství i lidovém léčitelství důležitou roli. Natrhejte si jeho květy a připravte si z nich lahodný sirup či med
Rychlý nepečený dezert: Krémové řezy z tvarohu, smetany, malin a sušenek si zamiluje celá rodina
Zemi zasáhla velmi silná geomagnetická bouře spojená se sluneční erupcí
Do Česka míří nejluxusnější model Peugeot, v super výbavě, 4X4 a přes 300 koní. A další novinky v oblasti elektromobility
Další články
Zavřít reklamu